De zon is een enorme energiebron. De energie van de zon wordt naar de aarde getransporteerd door middel van elektromagnetische stralen. Deze stralen worden onderverdeeld in verschillende golflengtes. Van de totale straling die de zon uitzendt bereikt slechts een gedeelte het aardoppervlak. De rest van de straling wordt door de atmosfeer geabsorbeerd. De straling die het aardoppervlak bereikt, noemt men ‘hemelstraling’. Deze hemelstraling bestaat uit Ultraviolet licht (UV), zichtbaar licht en infraroodstraling (IR).

Deze infraroodstraling wordt ingedeeld volgens de golflengtes:
IR A korte golf
IR B middengolf
IR C lange golf

Het zijn de infraroodstralen die verantwoordelijk zijn voor het warmtetransport van de zon naar de aarde. Als de zon even achter de wolken verdwijnt daalt de gevoelstemperatuur meteen een stuk, terwijl de omgevingstemperatuur niet daalt.

De IR stralen die de warmte transporteren verplaatsen zich gemakkelijk door de lucht en verwarmen de vaste objecten die ze tegenkomen rechtstreeks. AAlles wat leeft, groeit en bloeit heeft infraroodstraling nodig. Door de vergevorderde industrialisatie krijgen wij op onze aarde steeds minder infraroodstraling. Hierdoor ontstaan veel eerder spanningen en ziekten en vermindert onze weerstand.

De gezonde warmte van infrarood...

De doordringende infraroodwarmte heeft een positief effect op uw gezondheid. Vanuit de geneeskunde is bekend dat deze energie selectief door onze organen en weefsels wordt opgenomen. Om deze eigenschappen in de medische wetenschap optimaal te benutten, worden uitgebreide onderzoeken gedaan waarmee bijzonder gunstige resultaten worden geboekt. Infraroodstraling is goed tegen slapeloosheid, griep, bloeddruk- en spierproblemen.

Andere positieve effecten zijn geconstateerd bij de behandeling van stress, vermoeidheid, huidproblemen, verstuikingen, verdraaiingen, de bevordering van de bloedsomloop, bursitis en artritis. Deze veilige infraroodstraling, die door Incoloy-elementen wordt afgegeven, wordt toegepast in Infra Smart saunacabines waardoor u er nu ook bij u thuis van kunt genieten. Dankzij infrarood warmte verbrandt u het dubbele aantal calorieën. In tegenstelling tot andere warmtebronnen verwarmt infrarood uw lichaam vrijwel zonder de lucht als transportmedium te gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat de warmte voor ongeveer 80% in lichaamswarmte wordt omgezet. Dit zorgt ervoor dat er op een veel lagere temperatuur veel meer wordt getranspireerd. Bovendien dringt de warmte ca. 4 mm het lichaam binnen. De infrarood-cabine is daardoor een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Een persoon met een gemiddelde conditie verliest in een conventionele sauna ca. 500 gram vocht waarbij ca. 300 kcal worden verbruikt. Een Infra Smart-cabine kan dit effect verhogen met 250%. Deze maakt het mogelijk om in een sessie van 30 minuten 600 tot 800 kcal. te verbranden. Infrarood zorgt voor meer dan alleen vochtverlies. Het vocht dat u in een traditionele sauna verliest bestaat voor 97% uit water. In de Infra Smart-cabine bestaat het verloren vocht uit slechts 80% water. De andere 20% die wordt afgevoerd bestaat uit vet met daarin opgeloste gifstoffen.